Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bezlepkové bramboráky z jednoho bramboru

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Bezlepkové bramboráky z jednoho bramboru - postup přípravy

Nouze naučila Dalibora housti a nás naučila smažit bramboráky z jediného bramboru. Pokud jste si dosud mysleli, že to nejde, podívejte se na ozkoušený recept od paní Jaroslavy Slavíkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambor oškrábejte, nastrouhejte polovinu nahrubo a polovinu najemno. Přidejte jedno vejce, trochu majoránky a pepře a podle chuti solené česnekové pasty (případně ji nahraďte prolisovaným česnekem a trochou soli).

2. KROK

V pánvi zahřejte trochu rostlinného oleje nebo sádla. Těsně před smažením přidejte do směsi trochu strouhanky (díky ní jsou bramboráky mnohem křupavější), promíchejte a ihned odeberte těsto, z něhož v pánvi tvořte malé placičky, které osmahněte po obou stranách na mírném až středním ohni dozlatova.

3. KROK

Po dosmažení nechte bramboráky okapat od přebytečného oleje na talíři vyloženém papírovými utěrkami a podávejte buďto samotné, nebo s vaší oblíbenou masovou směsí.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů