Bezlepkové bramboráky z jednoho bramboru - postup přípravy
Nouze naučila Dalibora housti a nás naučila smažit bramboráky z jediného bramboru. Pokud jste si dosud mysleli, že to nejde, podívejte se na ozkoušený recept od paní Jaroslavy Slavíkové.
Ingredience
Brambor oškrábejte, nastrouhejte polovinu nahrubo a polovinu najemno. Přidejte jedno vejce, trochu majoránky a pepře a podle chuti solené česnekové pasty (případně ji nahraďte prolisovaným česnekem a trochou soli).
V pánvi zahřejte trochu rostlinného oleje nebo sádla. Těsně před smažením přidejte do směsi trochu strouhanky (díky ní jsou bramboráky mnohem křupavější), promíchejte a ihned odeberte těsto, z něhož v pánvi tvořte malé placičky, které osmahněte po obou stranách na mírném až středním ohni dozlatova.
Po dosmažení nechte bramboráky okapat od přebytečného oleje na talíři vyloženém papírovými utěrkami a podávejte buďto samotné, nebo s vaší oblíbenou masovou směsí.