Bílé fazole na kyselo s párkem - postup přípravy
Luštěniny na kyselo jsou jídlem, které zaručuje úspěch, a fazole jsou těmi nejchutnějšími z nich. Vyzkoušejte recept od paní Marie Kopalové.
Ingredience
Fazole dejte přes noc namočit do hrnce s vodou. Druhý den vodu slijte, nahraďte ji novou, přidejte lžičku soli a nechte fazole vařit do poloměkka. Nejrychleji to půjde v tlakovém hrnci. Pokud jej nemáte, obrňte se trpělivostí, fazolím trvá klidně i 2 nebo 3 hodiny, než změknou.
Když jsou fazole zpola uvařené, připravte vedle v pánvičce jíšku z rostlinného oleje a hladké mouky. Přilijte do ní trochu vody z fazolí, důkladně jíšku rozmíchejte a vlijte ji do hrnce. Přidejte prolisovaný česnek a majoránku a nechte fazole dovařit doměkka.
Po dovaření fazole dochuťte octem a podávejte spolu s osmaženou cibulkou a s párkem, klobásou, volským okem nebo třeba s kusem uzeného masa a kyselou okurkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.