Borůvková panna cotta s vanilkovou náplní - postup přípravy
Připravte si lahodný a jemný dezert, který vypadá zajímavě už na první pohled. Borůvková panna cotta je nadýchaná a velmi osvěžující. Všechny, kterým pokrm nabídnete, naprosto ohromíte.
Borůvková panna cotta
Vanilková panna cotta
Zdobení
Připravte si 6 sklenic, které nahněte a vložte je do formy na muffiny zešikma. Následně si připravte borůvkovou část panna cotty.
Tip: Aby se vám se sklenicemi lépe pracovalo, podložte je ve formě papírovými ubrousky.
V misce smíchejte želatinu v prášku s 60 ml mléka a nechte ji bobtnat 10–15 minut. Zbytek mléka nalijte do rendlíku, přilijte k němu smetanu s cukrem a položte jej na sporák.
Směs za stálého míchání zahřívejte přibližně 1 minutu, odstavte ji z tepla, nechte vychladnout na 60 °C a následně do ní vmíchejte želatinu. V jiné míse rozmixujte borůvky a vmíchejte je do směsi s želatinou. Tekutinou naplňte nakloněné sklenice a vložte je na 2 hodiny do lednice.
Zatím připravte světlou část dezertu. V misce smíchejte želatinu s 60 ml mléka a nechte ji 10–15 min bobtnat. Zbytek mléka nalijte do rendlíku společně se smetanou a cukrem. Vše zamíchejte a na sporáku zahřívejte 1 minutu.
Rendlík sundejte z tepla, nechte vychladnout na 60 °C a vmíchejte do směsi vanilkové aroma, želatinu a nechte volně vychladnout. Světlou směs nalijte do sklenic s borůvkovou částí a dejte chladit do lednice na 2–3 hodiny.
Poznámka: Borůvkovou panna cottu podávejte ozdobenou borůvkami a kousky čerstvého rozmarýnu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: MaryanaTastyFood