Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Borůvkové knedlíky se strouhaným perníkem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Borůvkové knedlíky se strouhaným perníkem - postup přípravy

Nemáte-li chuť na maso, připravte si lahodné borůvkové knedlíky podle paní Jany Podolákové Burkartové. Jsou nadýchané a uvnitř šťavnaté díky přidanému ovoci.

Ingredience pro:
23 kusů
+ -

Těsto

Kvásek

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte kvásek. V misce smíchejte mléko, droždí a cukr. Nechte kvásek 10–15 minut pracovat a zatím smíchejte v jiné míse mouku se solí, vaječným žloutkem a olejem. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.

2. KROK

Do směsi s moukou vlijte kvásek a vytvořte hladké těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte 40 minut kynout na teplém místě. 

3. KROK

Z těsta odkrajujte stejně velké kousky, z nichž vytvořte malé placičky, které naplňte borůvkami a poté z nich vytvořte bochánek. Knedlíky odkládejte na rovnou plochu a nechte je dalších 20 minut kynout. Poté je vařte v páře 7 minut. 

4. KROK

Tip: Borůvkové knedlíky servírujte posypané moučkovým cukrem a perníkem. Můžete je ale podávat také například s kakaem. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů