Borůvkové knedlíky se strouhaným perníkem - postup přípravy
Nemáte-li chuť na maso, připravte si lahodné borůvkové knedlíky podle paní Jany Podolákové Burkartové. Jsou nadýchané a uvnitř šťavnaté díky přidanému ovoci.
Těsto
Kvásek
Náplň
Na posypání
Nejprve připravte kvásek. V misce smíchejte mléko, droždí a cukr. Nechte kvásek 10–15 minut pracovat a zatím smíchejte v jiné míse mouku se solí, vaječným žloutkem a olejem.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.
Do směsi s moukou vlijte kvásek a vytvořte hladké těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte 40 minut kynout na teplém místě.
Z těsta odkrajujte stejně velké kousky, z nichž vytvořte malé placičky, které naplňte borůvkami a poté z nich vytvořte bochánek. Knedlíky odkládejte na rovnou plochu a nechte je dalších 20 minut kynout. Poté je vařte v páře 7 minut.
Tip: Borůvkové knedlíky servírujte posypané moučkovým cukrem a perníkem. Můžete je ale podávat také například s kakaem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.