Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Božský čoko dort s krémem z bílé čokolády

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Božský čoko dort s krémem z bílé čokolády - postup přípravy

Plánujete rodinnou oslavu a nevíte, jaký dort byste pro hosty upekli? Pak pro vás máme perfektní tip, který vykouzlí úsměv na rtech jak dětem, tak i dospělým. Jedná se o čokoládový dort plný samých skvělých ingrediencí. Především pak obsahuje mnoho čokolády. Mléčná krémová náplň piškot krásně zvláční a postará se tak o téměř božský chuťový zážitek.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V míse ušlehejte vejce s cukrem do pěny. Pak přisypte kakaový prášek, polohrubou mouku, kypřící prášek, vlijte vodu a umíchejte hladké polotekuté těsto. Kakaovou směs rozdělte na dvě části a vlijte ji do dvou forem na dort (o průměru 20 cm) s odnímatelným obvodem. Postupně dejte do trouby jednu i druhou formu s těstem. Pečte asi čtvrt hodiny při 180 stupních Celsia. Upečené kakaové korpusy následně nechte vychladnout asi deset minut. Mezitím se pusťte do přípravy mléčného krému s bílou čokoládou.



Do rendlíku vlijte mléko a rozpusťte v něm bramborový škrob spolu s cukrem. Přidejte i bílou čokoládu nalámanou na malé kousky. Provařte na mírném plamenu, než krém dobře zhoustne. Pak jej nechte vychladnout, a nakonec do něj zakomponujte i změklé máslo.



Čokoládovou polevu na dort připravíte jednoduše tak, že si všechny suroviny, tj. mléčnou čokoládu, mléko, cukr a máslo rozpustíte a smícháte ve vodní lázni.



Vychladlé korpusy důkladně promažte připraveným krémem z mléka a bílé čokolády a naskládejte na sebe. Získáte tak dvoupatrový dort. Na závěr jej přelijte čokoládovou polevou a dejte ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc.



Podávejte s šálkem dobré kávy a třeba i kopečkem čerstvě ušlehané smetany. Dezert výborně doplní i jakékoliv ovoce, jako například jahody, banány, nebo borůvky. Přejeme dobrou chuť!






Tipy na závěr:

Pokud budete chtít recepturu o něco málo vylepšit, do těsta na korpusy je možné přilít i trochu oblíbeného likéru, nebo rumu. Ten zintenzivní jeho chuť a piškot bude rovněž vláčnější. Krém můžete připravit nejen z bílé čokolády, ale také například z té hořké, vysoko procentní. Záleží jen na tom, jaké chutě preferujete. S tímto zákuskem však potěšíte všechny milovníky čokolády tak jako tak.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů