Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramboráky s kuřecím masem a sýrem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 72 minut

Bramboráky s kuřecím masem a sýrem - postup přípravy

Bramboráky s kuřecím masem a sýrem, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, spojují křupavé placky z brambor se šťavnatým kuřetem. Recept je snadný a rychlý.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Na bramboráky

Na pomazání a posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, nastrouhejte je najemno a v míse je smíchejte s prolisovaným česnekem. Každé kuřecí prso horizontálně rozřízněte na tři tenčí plátky. 

2. KROK

Do bramborové směsi vmíchejte vejce, pepř, kmín, majoránku, sůl, hladkou mouku a nasekanou petrželku s pažitkou. Jakmile se ingredience propojí, odložte směs bokem a plátky masa jemně naklepejte a ochuťte je z obou stran solí a pepřem. 

3. KROK

Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který minimalizuje riziko porušení struktury masa a odstřikování šťávy do okolí.

4. KROK

Na pánvi rozehřejte olej, vložte do něj těsto na bramboráky a zakryjte ho plátkem kuřecího masa, které pokryjte druhou vrstvou těsta. Pánev přikryjte pokličkou a bramborák smažte na mírném ohni, z každé strany, po dobu 6 minut. Postup opakujte u všech bramboráků.

5. KROK

Poznámka: Doporučujeme vám udělat první zkušební bramborák, na kterém zjistíte, jak dlouho přesně je třeba další bramboráky péct, aby bylo maso dostatečně propečené.

6. KROK

Bramboráky s kuřecím masem a sýrem servírujte pomazané majonézou. 

Tip: Pokrm můžete podávat s kousky rajčat.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů