Bramboráky se sýrovo-vaječnou směsí - postup přípravy
Pokud milujete bramboráky a rádi byste je tentokrát vyzkoušeli jinak, na tento způsob si je dozajista zamilujete. Jsou doplněny o jednoduchou sýrovou směs s vejci, která z nich však činí opravdovou delikatesu.
Ingredience
Předem si uvařte 2 vejce na tvrdo. Nakrájejte cibuli na malé kostičky a dejte je do mísy. Oloupejte a nastrouhejte brambory na hrubém struhadle a dejte je k cibuli. Přidejte 1 syrové vejce a mouku. Dle chuti osolte a opepřete a vše promíchejte.
Uvařená vejce oloupejte a nastrouhejte najemno do mísy. Pak k nim nastrouhejte sýr nahrubo a promíchejte. Prolisujte česnek, přidejte majonézu a vymíchejte jednolitou směs.
Rozpalte na pánvi trochu oleje. Z bramborové směsi udělejte placičky a na mírném plameni je z jedné strany osmahněte. Pak je obraťte, na osmaženou stranu dejte trochu sýrové směsi, pánev přiklopte poklicí a nechte je asi 5 minut smažit. Jakmile jsou bramboráky hotové, posypejte je nasekanými zelenými bylinkami a servírujte.