Bramboráky z trouby s česnekem a majoránkou - postup přípravy
Bramboráky z trouby, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, jsou zdravější alternativou k tradičně smaženému jídlu. Servírujte je jako hlavní jídlo nebo přílohu.
Ingredience
Česnek nastrouhejte najemno a v míse ho smíchejte s oloupanými nastrouhanými brambory. Šťávu z brambor vymačkejte, slijte a směs ochuťte solí a pepřem.
Do směsi vmíchejte vejce, majoránku, kmín, mouku a z těsta vytvořte na plechu malé placičky.
Poznámka: Plech vyložte pečicím papírem.
Bramboráky pokapejte olejem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut.
Poznámka: Bramboráky z trouby servírujte samotné. Můžete je ale použít také jako přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem