Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramboráky z trouby s česnekem a majoránkou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Bramboráky z trouby s česnekem a majoránkou - postup přípravy

Bramboráky z trouby, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, jsou zdravější alternativou k tradičně smaženému jídlu. Servírujte je jako hlavní jídlo nebo přílohu.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Česnek nastrouhejte najemno a v míse ho smíchejte s oloupanými nastrouhanými brambory. Šťávu z brambor vymačkejte, slijte a směs ochuťte solí a pepřem. 

2. KROK

Do směsi vmíchejte vejce, majoránku, kmín, mouku a z těsta vytvořte na plechu malé placičky. 

Poznámka: Plech vyložte pečicím papírem.

3. KROK

Bramboráky  pokapejte olejem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut.

Poznámka: Bramboráky z trouby servírujte samotné. Můžete je ale použít také jako přílohu k masu. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů