Bramborová hnízda s vejci, šunkou a jarní cibulkou - postup přípravy
Chcete pro své blízké připravit rychlý, chutný a netradiční pokrm k večeři anebo k svačině? Potom vsaďte na bramborová hnízda s vejci, šunkou a jarní cibulkou. Postup je velmi jednoduchý a zvládne ho i začátečník.
Ingredience
Nejprve si pečlivě oloupejte brambory, omyjte je a nastrouhejte pomocí škrabky anebo speciálního struhadla (měli byste získat tenčí a delší nudličky). Strouhané brambory ponořte do studené vody, abyste se zbavili přebytečného škrobu.
Pak je sceďte a umístěte do velké mísy. Zde je promíchejte spolu s nahrubo strouhanou vařenou šunkou, se solí, mletým pepřem, s najemno nasekanou jarní cibulkou, s hladkou moukou a nakonec i s vaječnými bílky. Žloutky si ponechejte doprostřed bramborových hnízd.
Smažení bramborových hnízd s vejci, šunkou a jarní cibulkou a jejich servírování
Nyní si rozpalte v pánvi trochu olivového oleje a na něj pokládejte pomocí lžíce menší porce bramborového těsta. To rozprostřete tak, abyste získali kulatý tvar a volný prostor uvnitř. Placky smažte dozlatova z obou stran.
Až je obrátíte, vložte do „hnízd“ vaječné žloutky a nechte usmažit. Hotová bramborová hnízda podávejte například s čerstvým zeleninovým salátem anebo s oblíbenými studenými omáčkami a dipy. Přejeme vám dobrou chuť.
Různé variace bramborových hnízd s vejci
Do bramborového těsta můžete kromě výše uvedených surovin přidat třeba i jemně nasekanou petrželku, pažitku, lisovaný česnekový stroužek či koriandr. Místo libové šunky se pak bude hodit slanina, uzené maso a klobáska.