Bramborová kaše podle kuchařů, která je lehká jako pírko - postup přípravy
Úžasná, lehká a hladká bramborová kaše je rozhodně uměním šéfkuchařů, protože není tak jednoduché ji udělat správě, jak by se mohlo zdát. Naštěstí existují kuchaři, kteří se s obyčejnými lidmi podělí o svá tajemství. Díky tomu se můžeme naučit i my, jak udělat dokonalou bramborovou kaši, ze které budou mít děti i dospělí boule za ušima. Jak připravit tu nejlepší bramborovou kaši? Důležité je, abyste nebrali mladé brambory, které mají málo škrobu. Před čištěním hlízy důkladně opláchněte studenou vodou a opatrně vyřízněte poškozené oblasti. Oloupané brambory nenechávejte dlouho ve vodě, jinak začnou tmavnout a škrob se usadí na dně misky. Brambory musíte dát do horké vody a na konci vaření je osolit a za žádných okolností nepoužívejte mixér.
Ingredience
Oloupané brambory musíte důkladně omýt ve studené vodě a nakrájet na kostky. Dejte je do hrnce a podlijte horkou vodou tak, aby zcela zakryla brambory. Voda navíc tam ale být nemusí. Vařte až do varu na vysokém ohni, zakryté poklicí a poté snižte teplotu na nízkou teplotu. Nakonec přidejte sůl, česnek a bobkový list. Slijte vodu a brambory důkladně rozmačkejte pomocí šťouchadla na brambory.
Zahřejte mléko s máslem v mikrovlnné troubě nebo na sporáku. Není třeba ho přivést k varu, ale kapalina musí být horká. Vmíchejte tuto směs do brambor.
Do mísy přidejte také křepelčí vejce, důkladně promíchejte a dochuťte solí podle vlastní chutě.
Poslední krokem je naservírovat bramborovou kaši na talíř a ozdobit zelenou cibulkou nebo pažitkou.
Tento recept se skvěle hodí ke kotletám, guláši, kuřecímu maso nebo rybám. Přejeme dobrou chuť!