Bramborová omáčka s klobásou - postup přípravy
Zkuste si uvařit starý slovácký recept, kterým je jednoduchá bramborová omáčka. Recept nám poskytla paní Martina Recmanová i s radou, jak ho vylepšit klobáskou.
Ingredience
Oloupejte a rozkrájejte brambory a dejte je vařit v osolené vodě. Mezitím si v hrnci připravte jíšku ze sádla, hladké mouky, cibule a kmínu. Nejdříve dejte do sádla smažit mouku, a když začne růžovět, přidejte cibuli a kmín a smažte na nízkou teplotu, dokud cibule nezesklovatí. Neustále míchejte, aby se nic nespálilo.
Jíšku přidejte k uvařeným bramborám, v nichž zůstane něco vody. Těsně předtím ale k bramborám přidejte měkkou, na kusy nakrájenou klobásu, což omáčku ještě vylepší.
Pak přidejte nastrouhanou kyselou okurku, okyselte okurkovým lákem nebo octem a dle chuti opepřete, případně dosolte. Přes vidličku do omáčky rozklepněte vejce a nechte ho srazit. Nakonec přidejte prolisovaný česnek, promíchejte a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.