Bramborová pizza s paprikou a rajčaty - postup přípravy
Objevte skvělou chuť bramborové pizzy – skvělou alternativu klasického pokrmu. Pochoutka nadchne každého milovníka jednoduchých, rychlých a levných receptů.
Základ
Těsto
Na vymazání
Na posypání
Brambory oloupejte, nastrouhejte je na proužky a ponořte je do vody, aby nezhnědly. Nyní připravte zbytek ingrediencí
Na rozpáleném oleji smažte 2–3 minuty, nadrobno nakrájenou, cibuli, ke které postupně přidávejte nastrouhanou mrkev a nakrájenou papriku. Směs zamíchejte a ochuťte solí a pepřem.
Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeník.
Přidejte rajčatovou pastu a směs vmíchejte do brambor, které jste předtím scedili. Do mísy vsypte také nadrobno nakrájenou jarní cibulku a připravte tekuté těsto.
V samostatné míse vyšlehejte vejce se solí a pepřem. Přilijte smetanu a přisypte mouku s kypřicím práškem do pečiva. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte těsto do mísy se zeleninou.
Tip: Mouku, před použitím prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Směs rozprostřete na plech pokrytý pečicím papírem, který předem pomažte olejem. Bramborovou pizzu pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Po půl hodině pizzu posypte nastrouhaným sýrem a pokračujte v pečení dalších 10 minut.
Poznámka: Pizzu z brambor a zeleniny servírujte nakrájenou na kousky. Skvěle chutná i zastudena.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vydatné a chutné