Bramborová roláda s mletým masem - postup přípravy
Máte-li rádi brambory, mleté maso a potřebujete chutnou, sytou a rychlou večeři, vyzkoušejte tento jedinečný a jednoduchý recept. Garantujeme, že nebudete litovat!
Ingredience
Připravte si hlubokou mísu a nastrouhejte 3 oškrábané brambory na hrubém struhadle. Poté nastrouhané brambory důkladně vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou tekutinu. Do brambor potom přidejte dvě vejce, ¼ čajové lžičky mletého pepře, ½ čajové lžičky soli, nasekanou petržel podle chuti a 200 gramů nastrouhaného čedaru. Vše důkladně promíchejte, aby se všechny chutě nádherně propojily.
Připravte si plech a vyložte ho papírem na pečení. Vyklopte na plech bramborovou směs a stěrkou ji rovnoměrně rozložte. Takto připravenou směs vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 20 minut.
Mezitím si připravte zeleninu. Papriky nakrájejte na menší kostky a cibuli na středně velké kostky. Do pánve nalijte 3 lžíce rostlinného oleje a rozpalte ji. Potom do ní přesuňte mleté hovězí maso a opékejte ho po dobu 5 minut. Přidejte cibuli a pokračujte ve vaření dalších 5 minut. Přidejte papriky a vařte další 2 minuty. Poté přidejte 1 lžíci rajčatové pasty, ¼ lžičky mletého černého pepře, červenou chilli papričku a promíchejte. Směs zalijte 200 ml vody a nechte bublat, dokud se voda neodpaří. Poté můžete sundat ze sporáku.
Masovou směs rozložte na upečený bramborový plát a pomocí pečicího papíru srolujte do tvaru rolády. Na vršek rolády dejte trochu petržele, nakrájené papriky a nastrouhaného sýra. Pečte v troubě na 180 stupňů po dobu 15 minut. Potom můžete nakrájet a podávat!