Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové karbanátky s tuňákem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Bramborové karbanátky s tuňákem - postup přípravy

Tradiční bramborové karbanátky vylepšené o několik ingrediencí vás zaujmou nejen svojí vydatností, ale také vyváženou a jemnou chutí. Ingredience navíc vyjdou jen na pár korun.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Brambory uvařte ve slupce. Po vychladnutí je oloupejte a rozmačkejte je nejlépe šťouchadlem na brambory.

2. KROK

K bramborám přidejte tuňáka i veškeré uvedené koření, nakrájenou šalotku a také strouhaný parmazán.

3. KROK

Dvě vejce rozdělte na bílky a žloutky. Do těsta vlijte dva žloutky a jedno celé vejce, bílky si odložte.

4. KROK

Těsto důkladně propracujte rukama a vytvořte z něho hladkou hmotu, ze které rukama namazanýma olejem tvarujte karbanátky. Před smažením je namočte do zbylých bílků.

5. KROK

Placky smažte na rozpáleném oleji do zlatova, zhruba 3–5 minut. Z uvedené dávky ingrediencí vytvoříte zhruba dvanáct menších placiček.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Jeden den recept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů