Bramborové karbanátky s tuňákem - postup přípravy
Tradiční bramborové karbanátky vylepšené o několik ingrediencí vás zaujmou nejen svojí vydatností, ale také vyváženou a jemnou chutí. Ingredience navíc vyjdou jen na pár korun.
Ingredience
Brambory uvařte ve slupce. Po vychladnutí je oloupejte a rozmačkejte je nejlépe šťouchadlem na brambory.
K bramborám přidejte tuňáka i veškeré uvedené koření, nakrájenou šalotku a také strouhaný parmazán.
Dvě vejce rozdělte na bílky a žloutky. Do těsta vlijte dva žloutky a jedno celé vejce, bílky si odložte.
Těsto důkladně propracujte rukama a vytvořte z něho hladkou hmotu, ze které rukama namazanýma olejem tvarujte karbanátky. Před smažením je namočte do zbylých bílků.
Placky smažte na rozpáleném oleji do zlatova, zhruba 3–5 minut. Z uvedené dávky ingrediencí vytvoříte zhruba dvanáct menších placiček.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.