Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové karbanátky se sýrem a kari kořením

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Bramborové karbanátky se sýrem a kari kořením - postup přípravy

Výborné turecké karbanátky vynikají pikantní chutí kari koření, česneku a chilli. Tu pak zvláštním způsobem umocňuje výrazná chuť čerstvé petrželky a celé dílo korunuje strouhaný sýr. I přesto, že jsou chuťově velmi výrazné, je milují jak dospělí, tak také děti, které se rázem cítí být o něco dospělejší. Bramborové karbanátky se hodí jako chutná svačina, ale i jako perfektní pohoštění na domácí oslavy a party.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Ostatní

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Uvařte brambory ve slupce, slijte je, oloupejte a rozdrťte na kaši. K té přimíchejte podle chuti sůl, pepř, chilli i kari koření a vše důkladně promíchejte. Petrželku nasekejte najemno a sýr nastrouhejte nahrubo a obojí přidejte do bramborové hmoty, kterou znovu řádně promíchejte.

2. KROK

Rukama odebírejte kousky připraveného těsta zhruba o velikosti dlaně. Zformujte z nich nejprve kouli a poté ji rozplácněte na silnou kulatou placku. Takto zpracujte veškeré těsto. Do misky vyklepněte vajíčko, přidejte jednu lžíci mouky a lžíci bílého jogurtu.

3. KROK

Rozehřejte velkou pánev s trochou rostlinného oleje. Každý bramborový karbanátek obalte v připraveném těstíčku z vejce, mouky a jogurtu, nechte trochu okapat a vložte do žhavého oleje. Smažte každý několik minut z každé strany na mírném až středním ohni dozlatova.

4. KROK

Osmažené karbanátky posypejte trochou nasekané petrželky a ihned podávejte s kopečkem zakysané smetany nebo s vaší oblíbenou studenou omáčkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů