Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové knedlíky plněné jahodovým džemem a sypané perníkem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Bramborové knedlíky plněné jahodovým džemem a sypané perníkem - postup přípravy

Bramborové knedlíky nemusejí nutně doprovázet jen maso se zelím. Paní Lenka Sedláčková se s námi podělila o svůj osvědčený a oblíbený recept na kulaté knedlíky z bramborového těsta, které jsou plněné jahodovým džemem a posypané strouhaným perníkem. Jsou velmi snadné na přípravu, jídlo je rychle hotové a téměř bezpracné.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambory uvařte ve slupce téměř doměkka. Následně je oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Přidejte krupičku a hrubou mouku a také vajíčka. Vypracujte hladké a soudržné těsto.

2. KROK

Z těsta odebírejte kousky o velikosti dlaně, zformujte z nich placku, doprostřed položte lžičku jahodového džemu a těsto uzavřete do balíčku. V hrnci přiveďte k varu vodu se špetkou soli a vhoďte do ní hotové knedlíky, které vařte 10 minut.

3. KROK

Hotové knedlíky podávejte přelité rozpuštěným máslem a posypané strouhaným perníkem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů