Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem - postup přípravy

Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem jsou velká dobrota, která snad nemá přirozené nepřátele, jedině snad s výjimkou vegetariánů. :-) O svůj osvědčený domácí recept na ně se s námi podělila paní Marie Kopalová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Po dovaření je ihned oloupejte, nastrouhejte a smíchejte s hrubou moukou či krupicí, jednou lžící bramborového škrobu a dvěma vejci. Vše podle chuti osolte a vypracujte hladké a soudržné těsto. Z něho zformujte váleček a každý nakrájejte na kulaté plátky.

2. KROK

Doprostřed každého plátku bramborového těsta položte trochu zvolené náplně. Uzené maso nebo šunku nakrájejte na kostičky, případně najemno umelte. Umleté můžete přidat také škvarky. Náplň do těsta zabalte a dobře jej uzavřete a zamačkejte, aby se knedlíky nerozbalovaly.

3. KROK

V hrnci přiveďte k varu vodu s trochou soli. Když divoce vře, vhoďte do hrnce připravené knedlíky, které nechte vařit asi tak 5 minut, dokud samy nevyplavou na povrch.

4. KROK

Nakonec připravte zelí nebo špenát. Osmahněte jednu cibuli dozlatova, přidejte zelí nebo špenát a nechte vařit doměkka. Špenát dosolte a očesnekujte, obojí pak zahustěte lžičkou hladké mouky. Na troše sádla osmahněte druhou cibuli nakrájenou na proužky tak, aby úplně zezlátla.

Knedlíky podávejte spolu se zelím nebo špenátem a posypané dozlatova opečenou cibulkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů