Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové knedlíky s cibulkou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Bramborové knedlíky s cibulkou - postup přípravy

Až si budete chtít pochutnat na sytém pokrmu, který připravíte za pár minut, uvařte si bramborové knedlíky s cibulkou. Skvěle chutnají v kombinaci se zakysanou smetanou.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Ostatní ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Oloupané brambory vařte v osolené vodě 20 minut. Mezitím vložte nadrobno nakrájenou cibuli do pánve s rozpáleným olejem, osolte ji a smažte 2–3 minuty, do zhnědnutí. 

2. KROK

Po uvaření brambory slijte a ještě horké je prolisujte do větší mísy, kde je smíchejte s osmaženou cibulí.

Poznámka: Trochu cibule si odložte bokem na závěrečné zdobení.

3. KROK

Jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim vejce, sůl, pepř a vše znovu důkladně zamíchejte. Do směsi vmíchejte mouku a vytvořte těsto, které posypte 1–2 lžícemi mouky. 

4. KROK

Těsto nechte 15–20 minut odpočívat a začněte s tvarováním knedlíků.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku předem prosejte a přidejte ji v několika dávkách.

5. KROK

Z těsta odebírejte množství o velikosti lžíce, z kterého vytvarujte kuličku, v jejímž středu vytvořte důlek pomocí prstu. Postup opakujte, dokud budete mít těsto.

6. KROK

Knedlíky s cibulkou následně vařte v osolené vodě po 2–3 minut a poté je sceďte. 

Tip: Že jsou knedlíky hotové, poznáte tak, že vyplavou na hladinu.

7. KROK

Bramborové knedlíky s cibulkou můžete servírovat se zakysanou smetanou. 

Tip: Každou porci ozdobte trochou smažené cibulky a nasekanou pažitkou nebo čerstvou jarní cibulkou.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Sprint Cooking

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů