Bramborové knedlíky s cibulkou - postup přípravy
Až si budete chtít pochutnat na sytém pokrmu, který připravíte za pár minut, uvařte si bramborové knedlíky s cibulkou. Skvěle chutnají v kombinaci se zakysanou smetanou.
Základ
Ostatní ingredience
Oloupané brambory vařte v osolené vodě 20 minut. Mezitím vložte nadrobno nakrájenou cibuli do pánve s rozpáleným olejem, osolte ji a smažte 2–3 minuty, do zhnědnutí.
Po uvaření brambory slijte a ještě horké je prolisujte do větší mísy, kde je smíchejte s osmaženou cibulí.
Poznámka: Trochu cibule si odložte bokem na závěrečné zdobení.
Jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim vejce, sůl, pepř a vše znovu důkladně zamíchejte. Do směsi vmíchejte mouku a vytvořte těsto, které posypte 1–2 lžícemi mouky.
Těsto nechte 15–20 minut odpočívat a začněte s tvarováním knedlíků.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku předem prosejte a přidejte ji v několika dávkách.
Z těsta odebírejte množství o velikosti lžíce, z kterého vytvarujte kuličku, v jejímž středu vytvořte důlek pomocí prstu. Postup opakujte, dokud budete mít těsto.
Knedlíky s cibulkou následně vařte v osolené vodě po 2–3 minut a poté je sceďte.
Tip: Že jsou knedlíky hotové, poznáte tak, že vyplavou na hladinu.
Bramborové knedlíky s cibulkou můžete servírovat se zakysanou smetanou.
Tip: Každou porci ozdobte trochou smažené cibulky a nasekanou pažitkou nebo čerstvou jarní cibulkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Sprint Cooking

