Bramborové palačinky s podmáslím - postup přípravy
Bramborové palačinky, umíte si to představit? Voňavé, lahodné a jemné, vše, co od palačinek očekáváte! Dnes si představíme, jak připravit bramborové palačinky, které se hodí k jakémukoliv druhu slané náplně, nicméně pakliže přidáte více cukru a méně soli a vynecháte černý pepř, cibuli a česnek, dostanete lahodnou pochoutku, která se bude hodit k vaší oblíbené ovocné pomazánce nebo k zakysané smetaně. Vyzkoušejte je a uvidíte sami!
Ingredience
Brambory oloupejte, umyjte a nakrájejte na malé kostičky. Vhoďte je do hrnce, zalijte vodou a trochu osolte a uvařte na kamnech doměkka. Pak brambory slijte a rozmačkejte na kaši.
Oloupejte cibuli a česnek a obojí nakrájejte na tenké plátky. Vsypte je do misky mixéru, přidejte šťouchané brambory a podmáslí a vše rozmixujte na jemnou a homogenní hmotu. Tu pak nalijte do misky, vyklepněte k ní jedno vajíčko, přidejte dvě polévkové lžíce rostlinného oleje, jeden decilitr vody a dochuťte solí a mletým černým pepřem. Důkladně prošlehejte elektrickým šlehačem a nakonec do těsta přidejte také hladkou mouku a znovu dobře zamíchejte. Dejte pozor, abyste v něm nenadělali hrudky.
Na kamnech rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje. Naběračkou odměřte trochu těsta a vylijte ho na rozpálenou pánev do tenoučké vrstvy. Smažte palačinku na mírném ohni z obou stran asi 3 až 4 minuty, aby zezlátla. Takto postupujte i se zbylým těstem.
Voňavé palačinky pak servírujte na talíř a podávejte s náplní ze šunky a sýra, houbovou náplní s cibulkou a mletým masem nebo třeba s bylinkovým tvarohem.
Dobrou chuť.