Bramborové pizza koláčky se sýrem - postup přípravy
Brambory jsou jako chleba – v žádné domácnosti nesmí chybět, jelikož se z nich dá vždy udělat rychlý pokrm. Tento je ovšem něco úplně nového, jelikož bramborové koláče nejsou zrovna dvakrát velkou klasikou. Využít je můžete na ke snídani, obědu i večeři.
Těsto
Bramborová náplň
Omáčka
Do hluboké mísy nalijte teplé mléko a teplou vodu, přidejte sůl, cukr, zakysanou smetanu a rozdrobené droždí. Metličkou vymíchejte do hladka. Přidejte prosátou mouku a ručně vypracujte těsto, které bude připomínat hladkou kouli. Mísu zakryjte potravinářskou fólií, utěrkou a nechejte těsto hodinu kynout na teplém místě.
Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte pozvolna na oleji, dokud nezíská lehce zlatavou barvu. Poté sejměte z ohně a sceďte ji z oleje. Uvařené brambory rozmačkejte šťouchadlem, dochuťte solí, mletým černým pepřem, přidejte nadrobno nakrájený kopr a smaženou cibulku. Přidejte máslo a nastrouhaný sýr, suroviny důkladně promíchejte. Náplň rozdělte na 9 stejných dílů a vytvarujte z nich kuličky.
Vykynuté těsto přesuňte na pracovní plochu, vyválejte, rozdělte na 9 stejných částí a z těch vytvarujte větší kolečka. Na každou takovou placku vložte jednu kuličku z bramborové náplně a na těsto ji přimáčkněte. Nyní bramborové placičky jednu po druhé zabalte ze všech stran do kynutého těsta a postupně je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
V menší mističce smíchejte olej, prolisovaný česnek a mletou sladkou papriku. Namočte do marinády konečky prstů a poté je 2–3 krát „zabořte“ do připravených koláčů. Nastrouhejte si další sýr, všechny koláče jím posypejte a vložte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 30 minut. Poté můžete servírovat, dobrou chuť!