Bramborový koláč s vejci a petrželkou - postup přípravy
Jednou za čas neuškodí si na svačinu, snídani či večeři dát pořádně tučnou smaženou pochoutku. Kombinace vajec, brambor a petrželky je v tomto pojetí naprosto dokonalá a ani ve výsledku nebudete litovat, že nebyla ukázkovým příkladem zdravé stravy.
Ingredience
Brambory důkladně omyjte, oloupejte a nastrouhejte na proužky speciální škrabkou, případně použijte běžné hrubé struhadlo. Umístěte je do mísy a zalijte studenou vodou, nechejte odležet 3 minuty. Připravte si misku. Petrželku nasekejte nadrobno a vložte do misky, rozklepněte k ní tři vejce, okořeňte paprikou a pepřem a důkladně promíchejte metličkou. Odleželé brambory přeceďte a okapané vložte do větší mísy, zasypejte moukou a ručně promíchejte odspoda nahoru.
Přilijte směs z petrželky a vajec a opět promíchejte. Na pánvi rozpalte rostlinný olej a dejte smažit první polovinu bramborové směsi. Sýr nakrájejte na tenčí plátky, poklaďte jej na smažící se bramborovou směs a zalijte její druhou polovinou. Přikryjte pokličkou a smažte dozlatova. Poté koláč obraťte na druhou stranu, postup opakujte a můžete podávat. Dobrou chuť!