Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborový salát podle německého receptu

1,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Bramborový salát podle německého receptu - postup přípravy

Na Štědrý den nemusíte dělat jen klasický bramborový salát, ale můžete vyzkoušet jeho jinou variantu, která bude plná křehké zeleniny. Jeho chuť je skvělá a příprava velmi jednoduchá.

Ingredience pro:
1 porce

Na salát

Na dresing

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Omyjte brambory a i se slupkou je v mírně osolené vodě dejte vařit do měkka. Zelí si nakrájejte na drobné kusy. Dejte ho do mísy, mírně osolte a zpracujte rukou. Zkřehne a pustí vodu. Pak k němu nalijte olej, jablečný ocet, osolte a promíchejte.

2. KROK

Uvařené brambory oloupejte, nakrájejte na menší kusy a dejte je k zelí. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a dejte ji na troše oleje smažit na pánvi. Přisypejte lžičku cukru, aby zkaramelizovala, a smažte asi 5 minut. Pak ji dejte do mísy. Nakrájejte kyselé okurky na kolečka a dejte je do mísy.

3. KROK

Do šlehací nádoby nalijte olivový olej a mléko pokojové teploty. Šlehejte tyčovým mixérem, dokud směs neztuhne. Přidejte hořčici, pepř a sůl, můžete dochutit třeba trochou česneku a ještě promixujte na asi 30 sekund. Přidejte dresing k zelenině, promíchejte a můžete salát podávat.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů