Bramborový salát podle německého receptu - postup přípravy
Na Štědrý den nemusíte dělat jen klasický bramborový salát, ale můžete vyzkoušet jeho jinou variantu, která bude plná křehké zeleniny. Jeho chuť je skvělá a příprava velmi jednoduchá.
Na salát
Na dresing
Omyjte brambory a i se slupkou je v mírně osolené vodě dejte vařit do měkka. Zelí si nakrájejte na drobné kusy. Dejte ho do mísy, mírně osolte a zpracujte rukou. Zkřehne a pustí vodu. Pak k němu nalijte olej, jablečný ocet, osolte a promíchejte.
Uvařené brambory oloupejte, nakrájejte na menší kusy a dejte je k zelí. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a dejte ji na troše oleje smažit na pánvi. Přisypejte lžičku cukru, aby zkaramelizovala, a smažte asi 5 minut. Pak ji dejte do mísy. Nakrájejte kyselé okurky na kolečka a dejte je do mísy.
Do šlehací nádoby nalijte olivový olej a mléko pokojové teploty. Šlehejte tyčovým mixérem, dokud směs neztuhne. Přidejte hořčici, pepř a sůl, můžete dochutit třeba trochou česneku a ještě promixujte na asi 30 sekund. Přidejte dresing k zelenině, promíchejte a můžete salát podávat.