Briošky z kynutého těsta se sezamem - postup přípravy
S tímto jednoduchým receptem můžete mít od teď čerstvé pečivo stále po ruce. Postup přípravy je velmi rychlý, a i v případě, že s pečením začínáte, nemusíte se bát ho vyzkoušet.
Ingredience
Na pomazání a posypání
Ve vodě smíchejte vlažnou vodu s teplým mlékem, cukrem, suchým droždím, olejem a vaječným bílkem.
Do tekutiny přimíchejte nadvakrát mouku a uhněťte těsto, přidejte do něj sůl se změklým máslem, znovu těsto prohněťte a nechte ho kynout 1 hodinu.
Poznámka: Mísu s těstem přikryjte potravinovou fólií, na ni položte utěrku a položte mísu na teplé místo.
Vykynuté těsto znovu prohněťte na pomoučeném vále, rozdělte jej na 12 stejných částí, z kterých vytvarujte bochánky, které přikryjte potravinovou fólií a nechte je dalších 15 minut kynout.
Následně z každého bochánku vyválejte plát ve tvaru elipsy, potřete ho trochou změklého másla a ze širší strany těsto srolujte tak, jak je ukázáno ve videu níže.
Srolované těsto rozřízněte v jeho středu a konce zarolujte do sebe. Postup opakujte u všech bochánků.
Poznámka: Těsto nerozřízněte až ke kraji, jeho konce se nesmí úplně rozdělit.
Syrové briošky ukládejte na plech vyložený pečicím papírem a jejich povrch pomažte směsí rozšlehaných žloutků s mlékem. Na závěr pečivo posypte sezamovými semínky a pečte jej v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Poznámka: Upečené briošky nechte volně vychladnout a servírujte je s oblíbenou pomazánkou nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolci