Brokolice v sýrové omáčce s oreganem - postup přípravy
Připravte si rychlé bezmasé jídlo, které poslouží jako hlavní chod i originální příloha k masu. Brokolice v sýrové omáčce je aromatická a nemusí se jí bát ani začátečníci.
Základ
Na vymazání
Brokolici omyjte a rozdělte ji na růžičky. Poté ji vložte do vroucí osolené vody a vařte ji 10 minut.
Poznámka: Košťál z brokolice očistěte a nakrájejte ho na malé kousky, které vařte společně s růžičkami brokolice.
Mezitím v míse vyšlehejte vejce, která smíchejte se solí a pepřem. Do směsi vmíchejte mléko a odložte ji bokem.
Zapékací mísu vymažte olejem, vložte do ní slitou brokolici, kterou zalijte vaječnou směsí a pokryjte plátky mozzarelly. Pokrm posypte oreganem a mletou sladkou paprikou a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 20 minut.
Tip: Brokolici v sýrové omáčce servírujte teplou. Pochutnáte si na ní ale také ve chvíli, až vychladne. Pokrm můžete servírovat jako bezmasý hlavní chod, ale také jako originální přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé jednoduché a chutné