Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Broskvový džus jen ze 4 ingrediencí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Broskvový džus jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy

Díky tomuto snadnému receptu můžete mít čerstvý broskvový džus po ruce až 2 roky. Nápoj je lahodný, osvěžující a jeho příprava vyžaduje použití pouze 4 ingrediencí.

Ingredience pro:
6 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Broskve důkladně omyjte, vypeckujte a nakrájejte na kousky, které následně rozmixujte pomocí tyčového mixéru dohladka. 

2. KROK

Tekutinu poté propasírujte a ochuťte ji citronovou šťávou a cukrem. Poté do hrnce přilijte vodu a všechny ingredience důkladně promíchejte a džus přiveďte k varu – potrvá to přibližně 3 minuty.

Poznámka: Během vaření se na hladině bude tvořit pěna, kterou průběžně sbírejte.

3. KROK

Broskvový džus vařte 8–10 minut při vysoké teplotě a poté hrnec odstavte z tepla. Džusem naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a naležato je vyskládejte na rovnou plochu, kde je přikryjte ručníkem. 

4. KROK

Obsah sklenic nechte volně chladnout 20–24 hodin a následně džus skladujte na chladném a tmavém místě. 

Poznámka: Při správném skladování džus vydrží čerstvý až 2 roky. Po otevření džus co nejdříve spotřebujte.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů