Broskvový džus jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Díky tomuto snadnému receptu můžete mít čerstvý broskvový džus po ruce až 2 roky. Nápoj je lahodný, osvěžující a jeho příprava vyžaduje použití pouze 4 ingrediencí.
Ingredience
Broskve důkladně omyjte, vypeckujte a nakrájejte na kousky, které následně rozmixujte pomocí tyčového mixéru dohladka.
Tekutinu poté propasírujte a ochuťte ji citronovou šťávou a cukrem. Poté do hrnce přilijte vodu a všechny ingredience důkladně promíchejte a džus přiveďte k varu – potrvá to přibližně 3 minuty.
Poznámka: Během vaření se na hladině bude tvořit pěna, kterou průběžně sbírejte.
Broskvový džus vařte 8–10 minut při vysoké teplotě a poté hrnec odstavte z tepla. Džusem naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a naležato je vyskládejte na rovnou plochu, kde je přikryjte ručníkem.
Obsah sklenic nechte volně chladnout 20–24 hodin a následně džus skladujte na chladném a tmavém místě.
Poznámka: Při správném skladování džus vydrží čerstvý až 2 roky. Po otevření džus co nejdříve spotřebujte.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Melissa Mir