Bůček z pánve na pečené cibuli - postup přípravy
Toto jídlo si zamilujete pro svou jednoduchost a vymazlenou kombinaci chutí. Recept na něj zveřejnil Youtube kanál Recepty bez brepty.
Ingredience
Bůček očistěte, osušte a ostrým nožem v kůži vytvořte šikmé zářezy ve tvaru kosočtverců. Maso po obou stranách osolte a posypejte čerstvě mletým černým nebo barevným pepřem.
V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a položte na něj bůček kůží dolů. Nechte maso opéct ze všech stran zprudka dozlatova, podlijte ho trochou vody, přiklopte pokličku a na mírném ohni ho nechte dusit asi 1 hodinu.
Po uplynutí hodiny pečení přilijte do pánve další vodu a pokračujte v dušení další 1 hodinu. Ke konci dušení, když se voda odpaří, přelévejte maso výpekem. Ještě chvilku hop nechte v pánvi opékat a jakmile se téměř celý výpek vsákne do masa, odstavte jej z ohně a maso vyjměte z pánve.
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na půlkulaté plátky a vsypte je do pánve s výpekem po mase. Dobře ji s výpekem promíchejte, podlijte ji vodou a nechte ji pod pokličkou 10 minut dusit. Poté pánev odklopte, vodu nechte odpařit a cibuli restujte dozlatova.
Hotový bůček nakrájejte na kousky a servírujte je spolu s kopečkem restované cibule a s hořčicí a čerstvým pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty