Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Buchty s čokoládou z kynutého těsta

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Buchty s čokoládou z kynutého těsta - postup přípravy

Buchty s čokoládou jsou dokonalou kombinací nadýchaného těsta a jemné náplně, která uspokojí všechny milovníky sladkostí. Jsou vhodné ke snídani i jako dezert.

Ingredience pro:
9 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Na potření

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Teplé mléko smíchejte s droždím, cukrem, vanilkovým cukrem, vaječným bílkem a olejem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mouku a sůl. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte, a přidávejte ji do směsi po částech.

2. KROK

Uhněťte těsto, do kterého zapracujte změklé máslo, zakryjte ho potravinovou fólií a nechte ho kynout 1 hodinu na teplém místě. Poté ho rozdělte na 9 stejných částí, z kterých vytvarujte bochánky. 

3. KROK

Z každého bochánku vytvořte placku, do jejího středu vložte 1–2 lžíce čokolády a okraje těsta slepte k sobě. Vytvoříte tak buchtu, kterou odložte na plech, vyložený pečicím papírem.

Poznámka: Postup opakujte u všech částí těsta.

4. KROK

Buchty překryjte utěrkou a nechte je kynout dalších 30 minut. Poté je potřete směsí rozšlehaného vaječného žloutku s trochou mléka a pečte je v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 20–25 minut.

5. KROK

Poznámka: Buchty s čokoládou nechte volně vychladnout a servírujte je posypané moučkovým cukrem. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolce facili

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů