Buchty s čokoládou z kynutého těsta - postup přípravy
Buchty s čokoládou jsou dokonalou kombinací nadýchaného těsta a jemné náplně, která uspokojí všechny milovníky sladkostí. Jsou vhodné ke snídani i jako dezert.
Těsto
Náplň
Na potření
Na posypání
Teplé mléko smíchejte s droždím, cukrem, vanilkovým cukrem, vaječným bílkem a olejem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mouku a sůl.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte, a přidávejte ji do směsi po částech.
Uhněťte těsto, do kterého zapracujte změklé máslo, zakryjte ho potravinovou fólií a nechte ho kynout 1 hodinu na teplém místě. Poté ho rozdělte na 9 stejných částí, z kterých vytvarujte bochánky.
Z každého bochánku vytvořte placku, do jejího středu vložte 1–2 lžíce čokolády a okraje těsta slepte k sobě. Vytvoříte tak buchtu, kterou odložte na plech, vyložený pečicím papírem.
Poznámka: Postup opakujte u všech částí těsta.
Buchty překryjte utěrkou a nechte je kynout dalších 30 minut. Poté je potřete směsí rozšlehaného vaječného žloutku s trochou mléka a pečte je v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 20–25 minut.
Poznámka: Buchty s čokoládou nechte volně vychladnout a servírujte je posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolce facili