Bujón bez chemie se zeleninou a kurkumou - postup přípravy
Už nemusíte kupovat bujóny z obchodu, které jsou plné zbytečných látek. Díky receptu si můžete připravit bujón bez chemie, který zvýrazní polévky i masa.
Ingredience
Na rozpálené pánvi smažte oloupanou, nakrájenou mrkev, zakryjte ji a duste 5 minut, pod pokličkou. Přidejte k ní nakrájený pórek, pastinák, petržel, celer a oloupaný kedluben.
Do směsi vmíchejte fenykl s listem celeru a duste ji 20 minut. Nakonec přidejte nakrájenou cuketu. Po 2 minutách do směsi vmíchejte nasekanou petrželku, odstavte ji z tepla a pod pokličkou zeleninu nechte 10 minut odpočívat.
Zeleninu poté přendejte do větší mísy, kde ji smíchejte se solí.
Tip: Abyste výsledný produkt nepřesolili, sůl přidávejte postupně, na základě vlastních chuťových preferencí.
Do směsi vmíchejte také kurkumu a důkladně ji rozmixujte. Zeleninu rozprostřete na rovný povrch, pokrytý pečicím papírem, zarovnejte ji a nechte volně chladnout. Poté ji vložte do mrazáku na 2 hodiny.
Bujón bez chemie nakrájejte na kostky a vraťte ho zpět do mrazáku na noc.
Poznámka: Kostky bujónu uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, v mrazáku.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moja mala kuhinja

