Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bujón bez chemie se zeleninou a kurkumou

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 27 minut

Bujón bez chemie se zeleninou a kurkumou - postup přípravy

Už nemusíte kupovat bujóny z obchodu, které jsou plné zbytečných látek. Díky receptu si můžete připravit bujón bez chemie, který zvýrazní polévky i masa.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na rozpálené pánvi smažte oloupanou, nakrájenou mrkev, zakryjte ji a duste 5 minut, pod pokličkou. Přidejte k ní nakrájený pórek, pastinák, petržel, celer a oloupaný kedluben.

2. KROK

Do směsi vmíchejte fenykl s listem celeru a duste ji 20 minut. Nakonec přidejte nakrájenou cuketu. Po 2 minutách do směsi vmíchejte nasekanou petrželku, odstavte ji z tepla a pod pokličkou zeleninu nechte 10 minut odpočívat. 

3. KROK

Zeleninu poté přendejte do větší mísy, kde ji smíchejte se solí.

Tip: Abyste výsledný produkt nepřesolili, sůl přidávejte postupně, na základě vlastních chuťových preferencí. 

4. KROK

Do směsi vmíchejte také kurkumu a důkladně ji rozmixujte. Zeleninu rozprostřete na rovný povrch, pokrytý pečicím papírem, zarovnejte ji a nechte volně chladnout. Poté ji vložte do mrazáku na 2 hodiny. 

5. KROK

Bujón bez chemie nakrájejte na kostky a vraťte ho zpět do mrazáku na noc. 

Poznámka: Kostky bujónu uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, v mrazáku. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Moja mala kuhinja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů