Čabajková pomazánka s chilli pastou - postup přípravy
Na Silvestra chutná skvěle kombinace dobrého alkoholu s něčím mírně pikantním. K tomu vám skvěle poslouží tento recept na čabajkovou pomazánku podle Youtube kanálu Recepty bez brepty, který budete mít hotový za 10 minut.
Ingredience
Klobásu překrojte napůl a odstraňte z jejího povrchu střívko. Následně čabajku nastrouhejte na hrubém struhadle a vložte ji do mísy.
Nadrobno nastrouhejte také cheddar a ke klobáse ho přidejte. Do směsi přimíchejte také pomazánkové máslo s chilli pastou a vše opepřete dle chuti. Přidejte hořčici s majonézou a vše důkladně zamíchejte.
Poznámka: Jakmile se všechny ingredience propojí, nechte pomazánku odpočívat minimálně hodinu. Pomazánka chutná skvěle také vychlazená – můžete ji tedy před podáváním vložit na hodinu do lednice.
Tip: Pomazánku podávejte na krajících chleba nebo s jiným oblíbeným pečivem. Povrch pomazánky můžete ozdobit kusem okurky, červené papriky a petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty