Celerové karbanátky se sýrem - postup přípravy
Oblíbenost zeleninových karbanátků se rychle šíří po českých domácnostech a neexistuje snad zelenina, z níž by se nedaly připravit. Vyzkoušejte třeba báječné celerové karbanátky se sýrem podle osvědčeného receptu od paní Petry Pospíchalové.
Ingredience
Celer očistěte, nakrájejte ho na čtvrtiny a mírně ho povařte v osolené vodě tak, aby stále zůstal na omak pevný. Pak jej nastrouhejte nahrubo a přidejte k němu nastrouhaný sýr. Použít můžete kterýkoliv druh, případně kombinaci vícero sýrů, kupříkladu eidam a niva.
Celer se sýrem smíchejte v misce, přidejte k němu vajíčko, sůl, mletý černý pepř a kmín, lahůdkové droždí a jemně nasekanou petrželku. Přisypejte trochu strouhanky a vypracujte soudržné těsto.
Na sporáku rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje. Z celerové směsi vytvářejte placičky o velikosti dlaně a opékejte je v pánvi na středním ohni po obou stranách několik minut dozlatova.
Hotové celerové karbanátky podávejte s uvařeným bramborem, anebo jen tak samotné s čerstvou zeleninou.