Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Celerový salát s medem proti nemocem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Celerový salát s medem proti nemocem - postup přípravy

Existuje mnoho přírodních způsobů, jak můžete posílit svůj imunitní systém a dočkat se úžasného zdraví i během zimních měsíců. Odolnost těla podpoříte především tím, že mu dáte dostatek potřebných vitamínů a minerálů, jako je draslík, fosfor, železo, hořčík, nebo vápník, a kvalitní bílkoviny. Tento celerový salát s medem je tak ideální možností, jak je tělu dopřát.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

V první řadě omyjte kořen celeru v jablečném octu. Celer neloupejte, protože právě ve slupce se skrývá nejvíce vitamínů a minerálů. Omytý celer nastrouhejte a spojte s dostatečným množstvím medu. Pro lepší chuť můžete přidat také strouhanou mrkev nebo jablko a trochu citronové šťávy.

2. KROK

Co získáte díky tomuto přírodnímu léku?

Celer je plný vitamínů a minerálů, které vašemu tělu dodají hodně síly. Nastrouhaný a smíchaný s medem se stává velmi efektivním prostředkem pro zotavení zesláblého a unaveného organismu. Kořen celeru obsahuje vitamíny B1, B2, B6 a B9, které jsou velmi důležité pro silnou imunitu. S dalšími minerály, které jsme uvedli výše, jsou skvělým koktejlem pro posílení vašeho zdraví.

3. KROK

Díky vysokému obsahu vlákniny celer také stimuluje trávicí ústrojí a pomůže vám redukovat přebytečnou hmotnost. Zároveň se ale rovněž jedná o skvělou prevenci před rakovinou a doplňkem léčby rakoviny, protože obsahuje látky s cytostatickými a protinádorovými vlastnostmi. Budete asi překvapeni, ale ke snížení špatného cholesterolu (LDL) stačí 100 gramů tohoto léku denně.

4. KROK

Během jediného měsíce můžete dosáhnout skvělých výsledků. Kromě redukce hmotnosti a posílení imunity, se můžete také zbavit otoků, snížit hladinu cukru v krvi, únavu, stres, triglyceridy i cholesterol. Ideální je také při léčbě hormonálních poruch, diabetu či hypertenze a k prevenci rakoviny tlustého střeva.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů