Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Česnekové přírodní antibiotikum s citronem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Česnekové přírodní antibiotikum s citronem - postup přípravy

Česnekové přírodní antibiotikum je osvědčený prostředek pro podporu imunity a boj s nachlazením. Je plné přírodních látek, které posílí vaše zdraví bez chemie.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Základ

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Neoloupaný česnek očistěte, důkladně omyjte a rovnoměrně jím naplňte sterilizované sklenice. Do každé sklenice přidejte jeden bobkový list a dva plátky citronu. 

2. KROK

Poznámka: Sterilizace sklenic není nutná, ale je vhodná, protože zabrání případnému znehodnocení jejich obsahu bakteriemi.

3. KROK

V samostatné misce smíchejte kamennou sůl s citronovou solí, jablečným octem a tekutinu rozlijte do obou sklenic s česnekem. 

Tip: Jablečný ocet můžete nahradit hroznovým octem.

4. KROK

Do sklenic na závěr nalijte čistou vodu tak, aby byly ingredience zcela ponořené, nádoby pevně uzavřete a jejich obsah protřepte. 

5. KROK

Takto připravený česnek nechte 15 dní stát na chladném a tmavém místě. Je-li venku příliš horko, vložte sklenice na tuto dobu do lednice.

6. KROK

Poznámka: Díky tomuto jednoduchému a rychlému receptu můžete česnekovým přírodním antibiotikem naplnit až 2 sklenice o objemu 1000 ml. 

7. KROK

Česnek můžete zakomponovat do jídla nebo ho jíst samostatně. Pro optimální účinky je obecně doporučováno konzumovat 1–3 stroužky česneku denně.

8. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Z Fatminy kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů