Chutný kokosový koláč bez pečení - postup přípravy
Ne všechny dezerty musí mířit do trouby. Ty nepečené se stávají stále větším hitem. Jako tento koláč s kokosem, který už z dálky bude lákat na svou příjemnou vůni. A i chuť je tím, co musí zaručeně každého oslovit.
Korpus
Krém
Na ozdobu
Vezměte sušenky a co nejdůkladněji je nasekejte. Buď v mixéru, nebo v cutteru, nebo se je snažte jiným způsobem co nejvíce nadrtit. Následně, když mají téměř práškovou konzistenci, k nim přidejte rumovou esenci, kakao, moučkový cukr a vše smíchejte dohromady. K této připravené směsi přidejte také mléko a začněte s hnětením. Měla by vzniknout těstovitá, mírně lepivá konzistence.
Na plech, nebo do zapékací mísy vložte potravinovou folii. Na dno plechu na folii naneste sušenkový základ, v tloušťce zhruba jednoho centimetru. Vše nejenom vyrovnejte do roviny, ale také dostatečně upěchujte. Sušenková vrstva bude v dezertu nahrazovat těsto a je proto třeba, aby maximálně držela svůj tvar.
Povolené a na kostky nakrájené máslo smíchejte s moučkovým cukrem a dále kokosem. Vytvořte krémovitou, ale pevnější konzistenci. Tu naneste na sušenkový základ. I v tomto případě se snažte o maximální rovnoměrnost. Jak pokud jde o upěchování, tak i výšku kokosové vrstvy.
Čokoládu nalámejte do hrnce a ten vložte do vodní lázně. Postupně zahřívejte, až se čokoláda začne rozpouštět. Následně ji použijte jako polevu pro horní kokosovou vrstvu vašeho nepečeného dezertu. Buď ho můžete celý polít, nebo je možné vytvořit různé ornamenty. Po tomto posledním kroku už dejte dezert i s plechem do trouby, minimálně na dvě hodiny, kde bude tuhnout. Po vyjmutí nakrájejte a můžete servírovat. Mnozí možná ani nepoznají, že klasické těsto je zde nahrazeno sušenkami.