Cibule zapečená s vejci a sýrem feta - postup přípravy
Zajímavé bezmasé jídlo lze připravit z veliké hromady cibule skvěle doplněné vejci, sýrem feta a zeleninou. Kombinace chutí vás jistě mile překvapí.
Ingredience
Nakrájejte velké cibule na půlkolečka a dejte je smažit na pánvi s trochou olivového oleje a másla. Smažte je, dokud nezačnou zesklovatět. Přidejte sůl a cukr a pokračujte ve smažení, dokud cibule nezměkne. Cibule by měla být do růžova, ale ne hnědá.
Nakrájejte papriky na kostičky a smíchejte je s nasekanou jarní cibulkou. Vejce rozšlehejte v míse a přidejte k nim smetanu. Dochuťte je solí a pepřem. Přimíchejte mouku a poté smaženou cibuli.
Na dno zapékací formy dejte trochu olivového oleje a nasypejte trochu strouhanky. Rozložte na ni polovinu směsi s vejci a cibulí, poté přidejte papriky s cibulkou a na ně dejte nakrájený sýr feta.
Vše zalijte druhou polovinou směsi s cibulí, posypejte nastrouhaným tvrdým sýrem a na něj rozložte rozpůlená cherry rajčata. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a vše pečte přibližně 35 minut. Poté podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.