Cibulový koláč se sýrem a smetanou - postup přípravy
Hledáte-li recept na zajímavý předkrm, slaný dezert, nebo rychlou večeři, vyzkoušejte cibulový koláč se sýrem. Na povrchu je křupavý a uvnitř vláčný a nadýchaný.
Ingredience
Cibuli nakrájejte nahrubo a odložte ji bokem. V mixéru rozdrťte vločky na jemný prášek, do kterého přidejte dvě vejce, nakrájenou cibuli, zakysanou smetanu, vodu, sůl a tymián. Ingredience rozemelte na kaši, kterou přelijte do mísy.
Formu na koláč vyložte pečicím papírem a do kaše vmíchejte najemno nastrouhanou mozzarellu. Těsto rozprostřete do formy a cibulový koláč se sýrem pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut.
Po upečení přikryjte koláč čistou utěrkou a nechte ho volně vychladnout. Následně ho servírujte nakrájený na kousky.
Tip: Ke koláči můžete servírovat oblíbený dip, například s česnekem a bylinkami.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: wie man alles kocht