Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cibulový koláč se sýrem a smetanou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Cibulový koláč se sýrem a smetanou - postup přípravy

Hledáte-li recept na zajímavý předkrm, slaný dezert, nebo rychlou večeři, vyzkoušejte cibulový koláč se sýrem. Na povrchu je křupavý a uvnitř vláčný a nadýchaný.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nahrubo a odložte ji bokem. V mixéru rozdrťte vločky na jemný prášek, do kterého přidejte dvě vejce, nakrájenou cibuli, zakysanou smetanu, vodu, sůl a tymián. Ingredience rozemelte na kaši, kterou přelijte do mísy. 

2. KROK

Formu na koláč vyložte pečicím papírem a do kaše vmíchejte najemno nastrouhanou mozzarellu. Těsto rozprostřete do formy a cibulový koláč se sýrem pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut.

3. KROK

Po upečení přikryjte koláč čistou utěrkou a nechte ho volně vychladnout. Následně ho servírujte nakrájený na kousky. 

Tip: Ke koláči můžete servírovat oblíbený dip, například s česnekem a bylinkami.

4. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: wie man alles kocht

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů