Čokoládová bábovka s vanilkou - postup přípravy
Čokoládová bábovka je nadýchaná, lahodná a vláčná. Díky snadnému postupu ji připravíte velmi rychle a můžou si na ni troufnout i ti, kteří s pečením teprve začínají.
Ingredience
Poleva
Ve větší míse vyšlehejte vejce se špetkou soli, vanilkovým cukrem a cukrem. Do směsi přilijte olej s bílým jogurtem a ingredience důkladně zamíchejte.
Následně do směsi prosejte kakao a vše míchejte, dokud se ingredience nepropojí.
Poznámka: Prosetí kakaa je důležité, aby v těstu nevznikly hrudky.
V jiné míse smíchejte mouku s kypřícím práškem do pečiva a tuto suchou směs vmíchejte do kakaové hmoty. Těstem naplňte máslem vymazanou formu na bábovku a pečte jej v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 45–50 minut.
Tip: Zda je čokoládová bábovka upečená, zjistíte pomocí špejle, kterou do ní zapíchnete. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. Je-li na špejli trocha těsta, ještě pár minut pečte.
Bábovku nechte volně chladnout a připravte si čokoládovou polevu. V rendlíku smíchejte mléko s olejem a kakaem. Do rendlíku přidejte kousky čokolády a na mírném plameni směs zahřívejte 1–2 minuty, dokud se čokoláda nerozpustí.
Poznámka: Bábovku z formy zatím nevyndávejte.
Část polevy rovnoměrně nalijte na upečenou bábovku a nechte ji 15 minut vstřebávat. Poté bábovku vyjměte z formy, překlopte ji na servírovací talíř a polijte její povrch zbytkem polevy.
Tip: Čokoládovou bábovku můžete servírovat s trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolci