Čokoládová pěna ze 2 surovin - postup přípravy
Čokoládová pěna je ten typ pochoutky, na který budete ještě dlouho a s láskou vzpomínat ihned poté, co dojíte svou porci. Její příprava je naštěstí velmi snadná a také rychlá, moc surovin na ni rovněž nepotřebujete, teoreticky jen dvě.
Ingredience
Na ozdobu
Čokoládu nasekejte nadrobno a dejte ji do mísy, poté ji nechejte roztopit ve vodní lázni. Do velké mísy nalijte 250 ml smetany ke šlehání a vyšlehejte ji. Zbylých 150 ml smetany ke šlehání nalijte do rozpuštěné čokolády a důkladně směs promíchejte.
Vzniklou polevu dávejte po částech do vyšlehané smetany a zašlehávejte ji. Jakmile vyšleháte všechnu polevu se smetanou, tak máte pěnu hotovou a můžete ji dát do dezertních skleniček. Poté už ji jen dozdobte šlehačkou a nasekanou čokoládou, dobrou chuť!