Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládová zmrzlina se sušenkami

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Čokoládová zmrzlina se sušenkami - postup přípravy

Osvěžte se pochoutkou s křupavým základem, kterou budete milovat nejen v létě. Čokoládová zmrzlina se sušenkami má jemnou chuť a je hotová za pár minut.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Náplň

Základ

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku smíchejte vaječné žloutky s cukrem. Jakmile vznikne světlá pěna, přidejte kakao s mlékem a směs vařte 2–3 minuty. 

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek, kakao prosejte. 

2. KROK

Vzniklou náplň přelijte do mísy, zakryjte ji potravinovou fólií a vložte ji do lednice, kde ji nechte vychladnout. 

Poznámka: Aby na náplni nevznikl škraloup, fólie by se jí měla přímo dotýkat.

3. KROK

Mezitím v samostatné míse vyšlehejte smetanu, kterou následně vešlehejte do kakaového základu. Náplň vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem, jehož dno předem pokryjte polovinou množství sušenek.

4. KROK

Náplň zakryjte druhou polovinou sušenek a dezert vložte aspoň na 4 hodiny do mrazáku, nejlépe ho v něm nechte přes noc.

Tip: Čokoládovou zmrzlinu se sušenkami servírujte nakrájenou na kousky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Rychlé dezerty zde

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů