Čokoládová zmrzlina se sušenkami - postup přípravy
Osvěžte se pochoutkou s křupavým základem, kterou budete milovat nejen v létě. Čokoládová zmrzlina se sušenkami má jemnou chuť a je hotová za pár minut.
Náplň
Základ
V rendlíku smíchejte vaječné žloutky s cukrem. Jakmile vznikne světlá pěna, přidejte kakao s mlékem a směs vařte 2–3 minuty.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek, kakao prosejte.
Vzniklou náplň přelijte do mísy, zakryjte ji potravinovou fólií a vložte ji do lednice, kde ji nechte vychladnout.
Poznámka: Aby na náplni nevznikl škraloup, fólie by se jí měla přímo dotýkat.
Mezitím v samostatné míse vyšlehejte smetanu, kterou následně vešlehejte do kakaového základu. Náplň vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem, jehož dno předem pokryjte polovinou množství sušenek.
Náplň zakryjte druhou polovinou sušenek a dezert vložte aspoň na 4 hodiny do mrazáku, nejlépe ho v něm nechte přes noc.
Tip: Čokoládovou zmrzlinu se sušenkami servírujte nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé dezerty zde

