Čokoládový dezert s banánem a piškoty - postup přípravy
K tomu, abyste vytvořili chutný dezert, který bude vypadat jako od profesionála, nepotřebujete letité zkušenosti s cukrařinou. Stačí vám obyčejná plastová láhev a trocha času na přípravu.
Krém
Poleva
Dále potřebujete
Plastovou láhev rozřežte ve dvou třetinách na dva kusy tak, aby spodní strana byla delší. Větší část poté rozřízněte podélně napůl a oba kusy do sebe zasuňte tak, aby utvořily „vaničku“ (viz video). Zespod je slepte lepící páskou, aby držely pevně u sebe (celková velikost „vaničky“ by měla být 10 x 25 cm).
Do hrnce nalijte mléko, dejte jej na rozehřátý sporák, přisypejte cukr, vanilkový pudink a za stálého míchání vařte, dokud směs mírně nezhoustne a nezíská sytě žlutou barvu. Poté do ní přidejte nalámanou čokoládu, promíchejte a vlijte ji do mísy s připravenou šlehačkou. Míchejte stěrkou, dokud se vše nespojí dohromady.
Větší část krému naneste do plastové „vaničky“, položte na něj dva oloupané banány a zalijte je zbytkem krému. Do jiné misky nalijte mléko a v něm začněte postupně namáčet cukrářské piškoty, které ihned položíte na vršek krému. Naplněnou lahev nechejte na hodinu v lednici, aby její obsah zatuhnul. Poté jej z láhve vyklopte piškoty směrem dolů na mřížku.
Do misky dejte nalámanou hořkou čokoládu a 100 g bílé čokolády, přilijte olej a dejte na dvě minuty do mikrovlnné trouby. Po vytažení promíchejte metličkou a vzniklou polevou zalijte celý dezert. Zbylých 50 g bílé čokolády libovolně rozpusťte, dejte ji do zdobícího sáčku a ozdobte jí vršek dezertu. Dejte do lednice na další hodinu a můžete podávat, dobrou chuť!