Čokoládový dortík z mikrovlnky - postup přípravy
Vypověděla vám službu trouba na pečení nebo prostě jen spěcháte, ale přesto chcete upéct skvělý dezert pro sebe, rodinu nebo očekávané hosty? Potom vsaďte na čokoládový dortík z mikrovlnné trouby! Do půl hodiny máte hotovo.
Těsto
Poleva
Ve středně velké míse si nejprve smíchejte vařečkou suché ingredience, tj. polohrubou mouku spolu s krupicovým cukrem, kakaovým práškem a kypřícím práškem do pečiva. Posléze do směsi nalijte slunečnicový olej, vodu a vypracujte polotekuté těsto.
Fáze pečení čokoládového dortíku a jeho dokončování
Nyní si k ruce vezměte kulatou formu na dort o průměru cca 18 cm, vystelte ji pečícím papírem a vlijte do ní připravené kakaové těsto. To pečte následně v mikrovlnné troubě po dobu čtvrt hodiny. Poté piškot vyjměte, vyklopte z formy na talíř a pusťte se do přípravy polevy.
V mikrovlnce středně zahřejte smetanu ke šlehání a pak v ní rozpusťte hořkou nebo mléčnou čokoládu. Polevu naneste rovnoměrně na dortík a nechte ztuhnout.
Servírování čokoládového dortíku a tipy na závěr
Hotový čokoládový dortík podávejte například s kopečkem čerstvé šlehačky, s vanilkovou zmrzlinou, s čerstvým ovocem nebo jen tak samotný. Až ochutnáte, nebudete chtít přestat jíst. Je to skutečně božský zákusek.
Hodit se bude k porci šálek kvalitního espressa, nebo hrníček teplého čaje. Pakliže budete chtít dortík vylepšit, je možné do těsta zakomponovat i kousky nadrcené hořké čokolády a povrch polevy posypat kokosem nebo mletými vlašskými oříšky. Dobrou chuť.