Corn dog aneb smažený párek v těstíčku - postup přípravy
Pokud máte dost klasických jídel k obědu, můžete si připravit corn dogy, které obsahují lahodnou mozzarellu. Párky můžete podávat také jako zajímavou chuťovku k pivu a jejich výhodou je super rychlá příprava.
Ingredience
Párky nakrájejte na poloviny a každou z nich napíchněte na špejli do její půlky. Mozzarellu nakrájejte na šest stejných kvádrů, které postupně napíchněte na druhou polovinu špejlí s uzeninou.
V míse smíchejte mouku s cukrem, vejcem, mlékem a vymíchejte těsto, které vlijte do sklenice. Každou špejli s párkem a sýrem do těstíčka namočte, a poté ji obalte ve strouhance ze všech stran.
Poznámka: Mouku před použitím prosejte, aby v ní nebyly hrudky.
V pánvi rozpalte olej a corn dogy smažte na mírném ohni 3 minuty. Hotový pokrm podávejte ozdobený kečupem a hořčicí.
Tip: Smažené párky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nino’s Home