Cuketová kolečka v aromatickém těstíčku - postup přípravy
Cuketová kolečka v aromatickém těstíčku jsou křupavá a šťavnatá. Skvěle se hodí jako předkrm, svačinka nebo příloha k hlavnímu jídlu. Výhodou je rychlá příprava.
Ingredience
Z cuket odkrojte okraje, které nebudete potřebovat. Zbytek zeleniny nakrájejte na širší kolečka, která v misce smíchejte se solí.
Poznámka: Díky soli cuketa zkřehne a pustí šťávu.
Zatím připravte těstíčko. Smíchejte mouku s mletou sladkou paprikou, solí a pepřem. V jiné misce vyšlehejte vejce se špetkou soli, která smíchejte s prolisovaným česnekem.
Šťávu, kterou cukety pustily, slijte, a cukety vyskládejte na čistou utěrku, a co nejvíce je vysušte druhou čistou utěrkou. Nyní začněte se smažením.
Každé cuketové kolečko obalte v suché směsi s kořením, poté ve vejcích a z každé strany ho smažte 3–4 minuty, dozlatova. Postup opakujte u všech koleček, která servírujte jako svačinku, předkrm nebo přílohu k hlavnímu jídlu.
Tip: Usmažená cuketová kolečka odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Șef Paul Constantin