Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketová kolečka v aromatickém těstíčku

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 16 minut

Cuketová kolečka v aromatickém těstíčku - postup přípravy

Cuketová kolečka v aromatickém těstíčku jsou křupavá a šťavnatá. Skvěle se hodí jako předkrm, svačinka nebo příloha k hlavnímu jídlu. Výhodou je rychlá příprava.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cuket odkrojte okraje, které nebudete potřebovat. Zbytek zeleniny nakrájejte na širší kolečka, která v misce smíchejte se solí. 

Poznámka: Díky soli cuketa zkřehne a pustí šťávu. 

2. KROK

Zatím připravte těstíčko. Smíchejte mouku s mletou sladkou paprikou, solí a pepřem. V jiné misce vyšlehejte vejce se špetkou soli, která smíchejte s prolisovaným česnekem.

3. KROK

Šťávu, kterou cukety pustily, slijte, a cukety vyskládejte na čistou utěrku, a co nejvíce je vysušte druhou čistou utěrkou. Nyní začněte se smažením. 

4. KROK

Každé cuketové kolečko obalte v suché směsi s kořením, poté ve vejcích a z každé strany ho smažte 3–4 minuty, dozlatova. Postup opakujte u všech koleček, která servírujte jako svačinku, předkrm nebo přílohu k hlavnímu jídlu.

5. KROK

Tip: Usmažená cuketová kolečka odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Șef Paul Constantin

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů