Cuketová mramorová bábovka - postup přípravy
Cuketová mramorová bábovka podle paní Martiny Wágnerové je vynikající volbou, pokud nevíte, jak zužitkovat nadbytečné cukety. Okouzlí vás svojí jemností a výjimečnou chutí.
Ingredience
Vejce vyšlehejte ve větší míse spolu s oběma druhy cukru. Do směsi přidejte olej a těsto znovu krátce prošlehejte.
Cuketu nastrouhejte na jemném struhadle a přidejte ji do těsta i s tekutinou. Poté do něj přilijte rum.
Nakonec do těsta pečlivě zašlehejte mouku a také prášek do pečiva. Dvě třetiny těsta nalijte do tukem vymazané a moukou vysypané formy.
Do zbytku těsta přimíchejte mléko spolu s kakaem a nalijte ho do formy ke světlému těstu. Bábovku pečte v troubě předehřáté na 160 °C zhruba 40 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.