Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketová mramorová bábovka

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Cuketová mramorová bábovka - postup přípravy

Cuketová mramorová bábovka podle paní Martiny Wágnerové je vynikající volbou, pokud nevíte, jak zužitkovat nadbytečné cukety. Okouzlí vás svojí jemností a výjimečnou chutí.

Ingredience pro:
8 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Vejce vyšlehejte ve větší míse spolu s oběma druhy cukru. Do směsi přidejte olej a těsto znovu krátce prošlehejte.  

2. KROK

Cuketu nastrouhejte na jemném struhadle a přidejte ji do těsta i s tekutinou. Poté do něj přilijte rum.

3. KROK

Nakonec do těsta pečlivě zašlehejte mouku a také prášek do pečiva. Dvě třetiny těsta nalijte do tukem vymazané a moukou vysypané formy.  

4. KROK

Do zbytku těsta přimíchejte mléko spolu s kakaem a nalijte ho do formy ke světlému těstu. Bábovku pečte v troubě předehřáté na 160 °C zhruba 40 minut.  

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů