Cuketové bramboráky s řeckým jogurtem - postup přípravy
Pokud milujete bramboráky, vyzkoušejte tyto cuketové s řeckým jogurtem, které chutnají mnohem lépe než ty klasické. Jejich příprava je navíc velmi snadná a zabere vám jen pár minut.
Ingredience
Cukety omyjte, odkrojte z nich konce a poté je nastrouhejte na hrubém struhadle. Následně do nich přidejte sůl a vše velmi pečlivě promíchejte.
Do jiné mísy rozklepněte vejce a přidejte do nich prolisovaný česnek, mletý černý pepř a řecký jogurt. Poté vše pomocí metličky vyšlehejte.
Do vaječné směsi přidejte hladkou mouku a následně vše opět pečlivě promíchejte. Poté do ní vmíchejte najemno nasekaný kopr a jarní cibulku.
Nastrouhanou cuketu zbavte přebytečné vody a poté ji vmíchejte do směsi. Na pánev nalijte olej a nechte ho dostatečně rozehřát.
Pomocí lžíce tvořte bramboráky a smažte je z obou stran dozlatova. Poté je ihned servírujte. Podávat je můžete samotné, s řeckým jogurtem nebo jiným oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Sprint Cooking