Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketový chlebíček s dýňovými semínky

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Cuketový chlebíček s dýňovými semínky - postup přípravy

Cuketový chlebíček je vláčný a výživný. Recept je jednoduchý a umožní vám využít sezónní zeleninu trochu jinak. Připravte si zdravější alternativu k pečivu z bílé mouky.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s hnědým cukrem, kypřicím práškem do pečiva, solí a skořicí. Do směsi vmíchejte omytou a nahrubo nastrouhanou cuketu a základ na těsto odložte bokem. 

2. KROK

Ve vedlejší misce vyšlehejte vejce s vanilkovým extraktem a olejem. Směs vlijte do cuketové směsi společně s mlékem a vytvořte těsto, do kterého vmíchejte dýňová semínka. 

Tip: Dýňová semínka můžete nahradit vlašskými ořechy nebo pekanovými ořechy.   

3. KROK

Těsto vlijte do formy na chléb vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 176 °C po dobu 45–50 minut. 

4. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je chléb upečený, poznáte, když do něj píchnete špejli. Měli byste ji vytáhnout čistou. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte. 

5. KROK

Po upečení nechte cuketový chlebíček 15 minut volně chladnout a poté ho vyjměte z formy a podávejte ho nakrájený na kousky. 

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Simply Mamá Cooks

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů