Cuketový chlebíček s dýňovými semínky - postup přípravy
Cuketový chlebíček je vláčný a výživný. Recept je jednoduchý a umožní vám využít sezónní zeleninu trochu jinak. Připravte si zdravější alternativu k pečivu z bílé mouky.
Ingredience
Mouku smíchejte s hnědým cukrem, kypřicím práškem do pečiva, solí a skořicí. Do směsi vmíchejte omytou a nahrubo nastrouhanou cuketu a základ na těsto odložte bokem.
Ve vedlejší misce vyšlehejte vejce s vanilkovým extraktem a olejem. Směs vlijte do cuketové směsi společně s mlékem a vytvořte těsto, do kterého vmíchejte dýňová semínka.
Tip: Dýňová semínka můžete nahradit vlašskými ořechy nebo pekanovými ořechy.
Těsto vlijte do formy na chléb vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 176 °C po dobu 45–50 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je chléb upečený, poznáte, když do něj píchnete špejli. Měli byste ji vytáhnout čistou. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.
Po upečení nechte cuketový chlebíček 15 minut volně chladnout a poté ho vyjměte z formy a podávejte ho nakrájený na kousky.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Simply Mamá Cooks