Cuketový nákyp se sýrem a slaninou - postup přípravy
V cuketovém nákypu se dokonale snoubí chutě zeleniny, přidané slaniny a sýru, je navíc krásně nadýchaný díky bílkovému sněhu. Recept nám poskytla paní Lenka Sedláčková.
Ingredience
Mladé cukety oloupejte, pokud máte velké, vydlabejte je a pak nastrouhejte na hrubém struhadle. Rozklepněte vejce a přidejte k cuketám žloutky, bílky dejte stranou.
Pak dejte do mísy bílý jogurt, olivový olej, na kousky nakrájenou červenou papriku, na kostičky krájenou cibuli a anglickou slaninu, nastrouhaný sýr gouda a prolisujte česnek. Přidejte podle chuti sůl, kmín, případně nějaké bylinky.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a ten pak do směsi opatrně vmíchejte, aby zůstala nadýchaná. Poté ji přendejte do vhodné formy. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte nákyp asi 60 minut. Po upečení ho nechte krátce zchladnout a podávejte.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.