Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketový nákyp se sýrem a slaninou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Cuketový nákyp se sýrem a slaninou - postup přípravy

V cuketovém nákypu se dokonale snoubí chutě zeleniny, přidané slaniny a sýru, je navíc krásně nadýchaný díky bílkovému sněhu. Recept nám poskytla paní Lenka Sedláčková.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Mladé cukety oloupejte, pokud máte velké, vydlabejte je a pak nastrouhejte na hrubém struhadle. Rozklepněte vejce a přidejte k cuketám žloutky, bílky dejte stranou.

2. KROK

Pak dejte do mísy bílý jogurt, olivový olej, na kousky nakrájenou červenou papriku, na kostičky krájenou cibuli a anglickou slaninu, nastrouhaný sýr gouda a prolisujte česnek. Přidejte podle chuti sůl, kmín, případně nějaké bylinky.

3. KROK

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a ten pak do směsi opatrně vmíchejte, aby zůstala nadýchaná. Poté ji přendejte do vhodné formy. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte nákyp asi 60 minut. Po upečení ho nechte krátce zchladnout a podávejte.

4. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů