Cukety s chilli v pikantním nálevu - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte perfektní doplněk k masovým pokrmům, který se hodí i do salátů a na slavnostní mísy. Při správném skladování vám vydrží i více než rok.
Základ
Nálev
Cukety zbavte okrajů, horizontálně je rozkrojte na polovinu a vydlabejte je.
Poznámka: Okraje zeleniny by mohly způsobit její hořkost.
Vydlabanou zeleninu nakrájejte na větší kousky a smíchejte ji s nakrájeným česnekem, chilli papričkou a solí. Směs nechte odpočívat 2 hodiny a těsně před uplynutím této doby připravte nálev.
V rendlíku smíchejte cukr s octem, olejem a chilli kousky. Směs vařte 2–3 minuty a ještě horkou ji nalijte do mísy se zeleninou.
Poznámka: V tomto receptu bylo použito chilli koření Gochugaru.
Ingredience promíchejte a směsí, včetně šťávy, naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a vložte do hrnce se dnem vyloženým utěrkou.
Do hrnce nalijte vodu až po víčka, zakryjte ho pokličkou a cukety zavařujte 10 minut, od bodu varu. Sklenice opatrně vyjměte a nechte je zcela vychladnout, dnem vzhůru.
Poznámka: Cukety s chilli skladujte na tmavém a chladném místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Swojskie jedzonko

