Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Detoxikační jablkový odvar s mátou a zázvorem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 2 minuty

Detoxikační jablkový odvar s mátou a zázvorem - postup přípravy

Připravte si přírodní detoxikační jablkový odvar ochucený mátou a medem, který vám nejen vyčistí tělo, ale zároveň výborně chutná. Na jeho přípravu budete potřebovat jen pár surovin, které najdete v každém větším obchodě.

Ingredience pro:
1 litr
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Česnek očistěte a nakrájejte ho na plátky. Poté oloupejte zázvor, kurkumu a nakrájejte je na širší kousky. Jablko zalijte teplou vodou a velmi pečlivě ho omyjte.

2. KROK

Jablko nakrájejte na plátky. Poté omyjte citrón a ukrojte z něj 1 plátek. Vodu přiveďte k varu a mezitím pečlivě omyjte mátu.

3. KROK

Do konvičky vložte česnek, kurkumu, zázvor, citrón, jablko a mátu. Poté vše zalijte vroucí vodou, zamíchejte nápoj dřevěnou lžící a luhujte ho 5 minut.

4. KROK

Nápoj přelijte do sklenice a podle potřeby ho oslaďte medem. Pijte maximálně 3 sklenice denně a konzumujte ho vždy čerstvý.

5. KROK

Zdravotní účinky:

  • posílení imunitního systému
  • podpora zdravého trávení
  • obsahuje vitamíny a minerály
  • obsahuje antioxidanty a látky s protirakovinnými vlastnostmi
  • snížení rizika vzniku některých typů rakoviny
  • poskytuje ochranu před patogeny
6. KROK

Těhotné, kojící ženy a lidé užívající léky by měli před začátkem konzumace konzultovat se svým lékařem, zda je pro ně tento nápoj vhodný.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: GÜLSÜMÜN SARAYI TV

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů