Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dokonalá snídaně v podobě zapečené tortilly s vejci

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Dokonalá snídaně v podobě zapečené tortilly s vejci - postup přípravy

Snídaně je základ dne, a proto je velmi důležité, abychom ji nepodceňovali. Měli bychom si na ni tedy ráno vyhradit určitý čas a dopřát našemu tělo vše, co pro správný start dne potřebuje. Jelikož jsou však rána mnohdy těžká a plná stresu z nestíhání, dostat do sebe potřebné živiny může být téměř nemožným úkolem. V této zapečené tortille však budete mít vše, co vaše tělo ráno potřebuje, a navíc v naprosto dokonalé a chutné formě.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience na přípravu zapečené tortilly:

Ingredience na přípravu rajčatové salsy:

Ingredience na přípravu majonézové omáčky:

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Celý postup přípravy je velmi jednoduchý a skládá se z několika základních kroků. Tím prvním je příprava samotné tortilly, takže se do toho můžete pustit. Nejdříve si v malé misce dohladka smíchejte vajíčka s mlékem a solí. Na rozehřátou pánev dejte rozpustit máslo a mírně na ní poduste nakrájený česnek. Nesmažte jej, jeho hlavním účelem je pouze provonění. Poté přidejte vajíčkovou směs a za stálého míchání vyčkejte zhruba minutu, dokud nebudou vajíčka hotová.




Poté si usmažte kousky slaniny, a pokud je to potřeba nechte je na ubrousku mírně okapat od přebytečné mastnoty. Když máte slaninu připravenou, nastal čas na další krok. Tím je příprava rajčatové salsy.

Nejdříve si tedy rozkrájejte rajčata na malé kostky, poté k nim přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a jalapeno. Dochuťte solí a pepřem a nechte prozatím v misce stranou. Mezitím si připravte také majonézovou omáčku, na kterou stačí smíchat majonézu s kondenzovaným mlékem.

Když máte salsu i omáčku hotovou, připravte si tortillu. Stačí ji rozprostřít na desku nebo jinou pracovní plochu rozetřít na ni majonézovou omáčku a postupně na ni rozložit vždy polovinu připravených ingrediencí. Tedy polovinu vajíček, slaniny i rajčatové salsy. Nakonec jenom mírně pokapete sweet chilli omáčkou a přidáte plátkový sýr. Dle libosti můžete přidat také čerstvé bylinky.


Poté celou tortillu zabalíte do žádoucího tvaru a z obou stran mírně opečete na rozehřáté pánvi. Nakonec sejmete z pánve a máte hotovo.

Stačí jenom rozkrojit na polovinu a můžete podávat. Celý recept je uzpůsoben na dvě porce, takže si skvěle pochutnáte vy, a i někdo další.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů