Domácí ananasové řezy s rumovým krémem - postup přípravy
Osvěžující dezert – to jsou domácí ananasové řezy podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Jejich příprava není složitá a mohou si na ně troufnout i ti, kteří se péct teprve učí.
Těsto
Krém
Dále
Nejprve připravte korpus. Ananas i se šťávou vložte do robota, rozmixujte ho a poté přelijte do větší mísy. Ananas smíchejte s moučkovým cukrem, moukou, kypřícím práškem, jedlou sodou a vejci.
Z ingrediencí vyšlehejte těsto, které vlijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Korpus pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut.
Tip: Zda je korpus upečený, zjistíte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud vytáhnete čistou špejli, máte hotovo. V případě, že se na špejli zachytí těsto, pečte dál.
Nyní připravte krém. V míse smíchejte moučkový cukr, vanilkové cukry, rum, Pudingový Dezert a pomazánková másla. Krémem následně pomažte celý povrch upečeného a vychladlého korpusu.
Poznámka: Pokud víte, že budou dezert jíst děti, rum do něj nedávejte.
Na závěr domácí ananasové řezy posypte nastrouhanou čokoládou a dezert vložte na 1 hodinu do lednice.
Tip: Dezert podávejte vychlazený a nakrájený na kousky. Skvěle chutná jako doplněk ke kávě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj recept: Vaření s Jančou