Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí ananasové řezy s rumovým krémem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Domácí ananasové řezy s rumovým krémem - postup přípravy

Osvěžující dezert – to jsou domácí ananasové řezy podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Jejich příprava není složitá a mohou si na ně troufnout i ti, kteří se péct teprve učí.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Krém

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte korpus. Ananas i se šťávou vložte do robota, rozmixujte ho a poté přelijte do větší mísy. Ananas smíchejte s moučkovým cukrem, moukou, kypřícím práškem, jedlou sodou a vejci. 

2. KROK

Z ingrediencí vyšlehejte těsto, které vlijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Korpus pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut.

3. KROK

Tip: Zda je korpus upečený, zjistíte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud vytáhnete čistou špejli, máte hotovo. V případě, že se na špejli zachytí těsto, pečte dál.

4. KROK

Nyní připravte krém. V míse smíchejte moučkový cukr, vanilkové cukry, rum, Pudingový Dezert a pomazánková másla. Krémem následně pomažte celý povrch upečeného a vychladlého korpusu. 

Poznámka: Pokud víte, že budou dezert jíst děti, rum do něj nedávejte.

5. KROK

Na závěr domácí ananasové řezy posypte nastrouhanou čokoládou a dezert vložte na 1 hodinu do lednice. 

Tip: Dezert podávejte vychlazený a nakrájený na kousky. Skvěle chutná jako doplněk ke kávě.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj recept: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů